Menu- Dieta Domowa

Uwaga: w sporadycznych sytuacjach posiłki mogą się różnić od tych w menu. Wynika to z dbałości o świeżość produktów.  Dziękujemy za zrozumienie!

Data: 22.04-26.04
Czytaj więcej

Śniadanie

Twarożek ze szczypiorkiem, bułka

Obiad

Schab szlachecki w sosie chrzanowym, ziemniak z wody, warzywa

Kolacja

Makaron w sosie brokułowo-śmietanowym

Śniadanie

Śniadanie angielskie

Obiad

Gyros, ryż brązowy, surówka

Kolacja

Wrap z warzywami i serem

Śniadanie

Sałatka z kurczakiem, serem i ananasem, chleb żytni kłos

Obiad

Makaron włoski z pesto bazyliowym

Kolacja

Naleśniki z serem, mus wiśniowy

Śniadanie

Pudding jaglany z brzoskwinią

Obiad

Gulasz tradycyjny z kaszą gryczaną

Kolacja

Burger warzywny

Śniadanie

Paprykarz domowy, chleb żytni

Obiad

Chrupiące pałki z kurczaka, ziemniaki z pieca, surówka Colesław

Kolacja

Zupa tajska z krewetką
Data: 29.04- 03.05
Czytaj więcej

Śniadanie

Twarożek łososiowy z czarnuszką, bułka pszenno-żytnia

Obiad

Wieprzowina w sosie pieczeniowym, kasza jęczmienna, bukiet warzyw królewskich

Kolacja

Spaghetti pomodoro, parmezan

Śniadanie

Pasta z białej fasoli z gruszką, chleb żytni 100 % z żurawiną

Obiad

Schab w sosie śliwkowym, krokiet ziemniaczany, kapusta zasmażana

Kolacja

Pyra poznańska z gzikiem

Śniadanie

Carpaccio z buraka, ser Favita, liście szpinaku, balsamico, chleb pumpernikiel

Obiad

Pulpety wołowe w sosie pomidorowo-musztardowym, puree szpinakowe, surówka z białej kapusty

Kolacja

Leczo warzywne

Śniadanie

Kasza manna z musem truskawkowym

Obiad

Kurczak w sosie ziołowym, ryż, surówka z marchewki

Kolacja

Pasta tuńczykowa

Śniadanie

Śledź po meksykańsku, chleb żytni kłos

Obiad

Ciasto szpinakowe Shrek

Kolacja

Krem brokułowy
Data: 06.05-10.05
Czytaj więcej

Śniadanie

Twarożek chrzanowy z czarnuszką, pieczywo

Obiad

Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym

Kolacja

Sałatka warzywna

Śniadanie

Pesto roso z plackami

Obiad

Klopsiki drobiowe w sosie pomidorowym

Kolacja

Filet zapiekany ze szpinakiem, puree z batata

Śniadanie

Hummus z papryką

Obiad

Gulasz z indyka z białą fasolą, ryż, brokuł

Kolacja

Tagliatelle w sosie brokułowo-śmietanowym z serem

Śniadanie

Jajecznica ze szczypiorkiem, bułka

Obiad

Wieprzowina szarpana orientalna, sos, kasza pęczak, surówka z czerwonej kapusty

Kolacja

Sałatka z wegańskim serem feta

Śniadanie

Tosty krabowo-cukiniowe z serem

Obiad

Karkówka po cygańsku, puree z kalafiora, kapusta zasmażana

Kolacja

Penne z serem typu greckiego i smażonymi migdałami
Data: 13.05-17.05
Czytaj więcej

Śniadanie

Omlet z warzywami

Obiad

Cytrynowe podudzie w tymianku

Kolacja

Sałatka brokułowa

Śniadanie

Twarożek wiejski, chleb żytni z siemieniem

Obiad

Carbonara warzywna

Kolacja

Tureckie kotlety z miętą i kolendrą

Śniadanie

Roladki z szynki z serkiem orzechowym, pieczywo

Obiad

Racuszki brokułowo-serowe z sosem czosnkowym

Kolacja

Pieczona szynka w sosie musztardowym z kaszą pęczak, surówka

Śniadanie

Hummus z dynią i imbirem, pomidor, pieczywo

Obiad

Jogurt malinowy z pestkami słonecznika

Kolacja

Sałatka meksykańska z chorizo

Śniadanie

Caprese (mozzarella, pomidor, pesto bazyliowe), pieczywo

Obiad

Strogonow, ryż, surówka z białej kapusty

Kolacja

Wrap z pieca
Poprzedni
Następny
Scroll to Top