Menu - Dieta Wegetariańska+ryby

Uwaga: W sporadycznych sytuacjach posiłki mogą się różnić od tych w menu. Wynika to z dbałości o świeżość składników. Dziękujemy za zrozumienie!

Data: 22.04-26.04
Czytaj więcej

Śniadanie

Twarożek ze szczypiorkiem, bułka

Lunch

Krem z pieczonego ziemniaka

Obiad

Rybka z pieca, ziemniak z wody, warzywa na parze

Podwieczorek

Makaron w sosie brokułowo-śmietanowym

Kolacja

Tofu w 5 smakach, ryż, surówka

Śniadanie

Śniadanie angielskie

Lunch

Jogurt brzoskwiniowy chia

Obiad

Gulasz z boczniaka, ryż brązowy, surówka

Podwieczorek

Wrap z warzywami i serem

Kolacja

Kotlet rybny w sosie pieczarkowym, puree groszkowe, surówka

Śniadanie

Jajecznica, chleb żytni Kłos

Lunch

Zupa grecka bez mięsa

Obiad

Makaron włoski z pesto bazyliowym

Obiad

Naleśniki z serem, mus wiśniowy

Kolacja

Miruna w sosie z suszonych pomidorów

Śniadanie

Pudding jaglany z brzoskwinią

Lunch

Sałatka Blue (ser pleśniowy, liście szpinaku, mandarynka, papryka, kukurydza), winegret malinowy)

Obiad

Gulasz wegański z kaszą gryczaną, ogórek kiszony

Podwieczorek

Burger warzywny

Kolacja

Dorsz w chruście serowym, puree marchewkowe, brokuł z pary

Śniadanie

Paprykarz domowy, chleb żytni

Lunch

Ciasto czekoladowe z wiśnią

Obiad

Grillowany halloumi, talarki z pieca, surówka Colesław

Podwieczorek

Zupa tajska

Kolacja

Pizza Wege
Data: 29.04- 03.05
Czytaj więcej

Śniadanie

Twarożek łososiowy z czarnuszką, bułka pszenna

Lunch

Rozgrzewający krem z dyni z imbirem

Obiad

Cukinia faszerowana, bukiet warzyw królewskich, kasza jęczmienna

Podwieczorek

Makaron pomodoro (spaghetti), parmezan

Kolacja

Camembert z serem i ananasem, ćwiartki ziemniaków surówka szwedzka

Śniadanie

Pasta z białej fasoli z gruszką, chleb żytni 100% z żurawiną

Lunch

Jogurt Chia owoce leśne, granola zbożowa

Obiad

Dorsz czarny na szpinaku, krokiet ziemniaczany, kapusta zasmażana

Podwieczorek

Pyra poznańska z gzikiem

Kolacja

Burrito mexicana bez mięsa zapieczone w tortilli

Śniadanie

Carpacio z buraka, ser typu greckiego, liście szpinaku, balsamico, chleb pumpernikiel

Lunch

Zupa fasolowa

Obiad

Pulpety rybne w sosie pomidorowo-musztardowym, puree szpinakowe, surówka z białej kapusty

Obiad

Leczo warzywne

Kolacja

Fit lasagne warzywne

Śniadanie

Kasza manna z musem truskawkowym

Lunch

Naleśniki wytrawne z farszem warzywnym na biało

Obiad

Miruna w sosie ziołowym, ryż, surówka z marchewki

Podwieczorek

Pasta tuńczykowa

Kolacja

Gulasz z boczniaka, placki ziemniaczane bez tłuszczu, śmietana 10 %

Śniadanie

Śledź po meksykańsku, chleb żytni kłos

Lunch

Medalion z morszczuka w sosie z zielonego pieprzu, puree truflowe, mix sałat

Obiad

Ciasto Shrek

Podwieczorek

Krem brokułowy

Kolacja

Piecuch góralski z warzywami i dipem jogurtowo czosnkowym

Śniadanie

Fasola w pomidorach

Lunch

Jogurt z granolą

Obiad

Cukinia faszerowana

Podwieczorek

Sałatka grecka

Kolacja

Morszczuk z pieca

Śniadanie

Fasola w pomidorach

Lunch

Jogurt z granolą

Obiad

Cukinia faszerowana

Podwieczorek

Sałatka grecka

Kolacja

Morszczuk z pieca
Data: 06.05-10.05
Czytaj więcej

Śniadanie

Twarożek chrzanowy z czarnuszką, pieczywo

Lunch

Krem z batata

Obiad

Dorsz czarny z pieca

Podwieczorek

Sałatka warzywna

Kolacja

Tofu w sosie tajskim, kuskus, surówka z kapusty pekińskiej

Śniadanie

Warzywa grillowane z plackami

Lunch

Owsianka z musem bananowym

Obiad

Klopsiki jarskie w sosie pomidorowym

Podwieczorek

Sałatka z łososiem, pieczywo

Kolacja

Morszczuk zapiekany ze szpinakiem i serem

Śniadanie

Hummus paprykowy

Lunch

Zupa cygańska

Obiad

Gulasz rybny z białą fasolą, ryż, brokuł

Obiad

Tagliatelle w sosie brokułowym

Kolacja

Zapiekanka warzywna

Śniadanie

Jajecznica ze szczypiorkiem, bułka

Lunch

Pancakes z musem owocowym

Obiad

Miruna w cieście francuskim, kasza pęczak, surówka

Podwieczorek

Sałatka z wegańskim serem feta

Kolacja

Kotlet jarski (cepelin) talarki z ziemniaka, surówka

Śniadanie

Tosty krabowo-cukiniowe z serem

Lunch

Ciasto fit

Obiad

Mintaj w sosie cygańskim, puree z kalafiora, kapusta zasmażana

Podwieczorek

Penne z serem typu greckiego i migdałami

Kolacja

Potrawka z boczniaka, knedel, surówka
Data: 13.05 -17.05
Czytaj więcej

Śniadanie

Omlet z warzywami

Lunch

Miruna w sosie cytrynowym, kasza bulgur, surówka

Obiad

Sałatka brokułowa z jajkiem, migdałami i majonezem

Podwieczorek

Medalion wege, ziemniaki, grillowane warzywa

Kolacja

Krem z cukinii

Śniadanie

Twarożek wiejski, chleb żytni z siemieniem

Lunch

Kotlet rybni, puree z selera, surówka

Obiad

Zupa serowa z groszkiem ptysiowym

Podwieczorek

Carbonara warzywna

Kolacja

Papryka faszerowana, kasza gryczana, sos pomidorowy, warzywa na parze

Śniadanie

Roladki z sera z serkiem orzechowym

Lunch

Sałatka z burakiem karmelizowanym

Obiad

Racuszki brokułowo-serowe z sosem czosnkowym

Obiad

Dorsz pieczony z sosem musztardowym

Kolacja

Ser panierowany, ziemniak z wody, buraczki

Śniadanie

Hummus dyniowy

Lunch

Camembert w sezamie, kasza jaglana, surówkaJogurt malinowy z pestkami słonecznika

Obiad

Sałatka meksykańska

Kolacja

Tagliatelle z pieczarkami

Śniadanie

Caprese (mozzarella, pomidor, pesto bazyliowe), pieczywo

Lunch

Deser fit

Obiad

Strogonow z boczniaka, ryż, surówka

Podwieczorek

Wrap z pieca

Kolacja

Burgery rybne z sosem BBQ, puree ziemniaczane, surówka
Poprzedni
Następny
Scroll to Top