BIEŻĄCY TYDZIEŃ

5.02.2024 - 12.02.2024

Poniedziałek

Śniadanie

Twarożek łososiowy z czarnuszką, bułka pszenno-żytnia

Lunch

Rozgrzewający krem z dyni z imbirem

Obiad

Wieprzowina w sosie pieczeniowym, kasza jęczmienna, bukiet warzyw królewskich

Podwieczorek

Spaghetti pomodoro, parmezan

Kolacja

Filet zapiekany z ananasem i serem, ćwiartki ziemniaków surówka

Wtorek

Śniadanie

Pasta z białej fasoli z gruszką, chleb żytni 100 % z żurawiną

Lunch

Jogurt Chia owoce leśne, granola zbożowa

Obiad

Schab w sosie śliwkowym, krokiet ziemniaczany, kapusta zasmażana

Podwieczorek

Pyra poznańska z gzikiem

Kolacja

Burrito mexicana zapieczone w tortilli

Środa

Śniadanie

Carpaccio z buraka, ser Favita, liście szpinaku, balsamico, chleb pumpernikiel

Lunch

Zupa fasolowa

Obiad

Pulpety wołowe w sosie pomidorowo-musztardowym, puree szpinakowe, surówka z białej kapusty

Podwieczorek

Leczo warzywne

Kolacja

Fit Lasagne bologne

Czwartek

Śniadanie

Kasza manna z musem truskawkowym

Lunch

Krem brokułowy, groszek ptysiowy

Obiad

Kurczak w sosie ziołowym, ryż, surówka z marchewki

Podwieczorek

Pasta tuńczykowa

Kolacja

Gulasz węgierski, placki ziemniaczane bez tłuszczu, śmietana 10 %

Piątek

Śniadanie

Śledź po meksykańsku, chleb żytni kłos

Lunch

Rostbef w sosie z zielonego pieprzu, puree truflowe, mix sałat z winegret

Obiad

Ciasto szpinakowe Shrek

Podwieczorek

Krem brokułowy

Kolacja

Piecuch górski z warzywami i dipem jogurtowo-czosnkowym

Poniedziałek

Śniadanie

Twarożek wegański z czarnuszką, bułka pszenno – żytnia

Lunch

Rozgrzewający krem z dyni z imbirem

Obiad

Cukinia faszerowana, kasza jęczmienna, bukiet warzyw królewskich

Podwieczorek

Spaghetti pomodoro parmezan

Kolacja

Gulasz wegański, ćwiartki ziemniaka pieczonego, surówka

Wtorek

Śniadanie

Pasta z fasoli białej z gruszką, chleb żytni 100% z żurawiną

Lunch

Jogurt wegański chia owoce leśne, granola zbożowa

Obiad

Tofu tajskie, ryż, mieszanka warzyw

Podwieczorek

Pyra poznańska z gzikiem na twarogu wegańskim

Kolacja

Burrito mexicana bez mięsa zapieczone w tortilli

Środa

Śniadanie

Carpacio z buraka – ser typu greckiego – liście szpinaku – balsamico – pumpernikiel

Lunch

Zupa fasolowa

Obiad

Kotleciki z kalafiora, puree szpinakowe, surówka z kapusty białej

Podwieczorek

Leczo warzywne

Kolacja

Fit lasagne bologne warzywne

Czwartek

Śniadanie

Wegańska manna z musem truskawkowym

Lunch

Papryka faszerowana, sos pieczarkowy

Obiad

Potrawka z soczewicy po indyjsku, ryż, fasolka szparagowa

Podwieczorek

Podwieczorek wytrawny

Kolacja

Gulasz z boczniaka, placki ziemniaczane bez tłuszczu wegańskie

Piątek

Śniadanie

Komosa ryżowa na mleku sojowym, owoce

Lunch

Ciasto wegańskie

Obiad

Burgery z kaszy , puree truflowe, mix sałat z winegret

Podwieczorek

Krem brokułowy

Kolacja

Piecuch góralski z warzywami i dipem jogurtowo - czosnkowym

Poniedziałek

Śniadanie

Twarożek łososiowy z czarnuszką, jajecznica smażona na maśle 82%, dodatki

Lunch

Rozgrzewający krem z dyni z imbirem – terravita – pestka dyni – słoecznik

Obiad

Wieprzowina w sosie pieczeniowym, camembert w sezamie, bukiet warzyw królewskich zapieczonych w serze mozarella

Kolacja

Keto cukinia faszerowana

Wtorek

Śniadanie

Pasta z fasoli białej, farsz burrito, oliwa z oliwek

Lunch

Jogurt chia owoce leśne, migdały, wiórki kokosa, orzech ziemny

Obiad

Schab w sosie śliwkowym, gzik pełnotłusty, kapusta zasmażana

Kolacja

Sałątka awokado – mozzarella mini - winegret

Środa

Śniadanie

Carpacio z buraka – ser typu greckiego – liście szpinaku – balsamico – kiełbasa smażona z patelni

Lunch

Zupa fasolowa, chipsy z boczku

Obiad

Pulpety wołowe w sosie pomidorowo – musztardowym, puree szpinakowe, grillowany ser hallumi, surówka z kapusty białej

Kolacja

Sałatka grecka

Czwartek

Śniadanie

Pasty: jajeczna, z makreli, twarogowa

Lunch

Sernik mascarpone bez cukru

Obiad

Gulasz węgierski, rolada serowa, śmietana

Kolacja

Naleśniki wytrawne z farszem warzywnym na biało zapieczone w serze

Piątek

Śniadanie

Śledź po meksykańsku, ogórek kiszony, VASA

Lunch

Krem brokułowy, groszek ptysiowy, orzech nerkowca

Obiad

Medalion z morszczuka, warzywa w mozarelli

Kolacja

Jajecznica, boczek smażony w plastrach, liście szpinaku z pomidorem i serem pleśniowym

Poniedziałek

Śniadanie

Twarożek łososiowy z czarnuszką, bułka pszenna

Lunch

Rozgrzewający krem z dyni z imbirem

Obiad

Cukinia faszerowana, bukiet warzyw królewskich, kasza jęczmienna

Podwieczorek

Makaron pomodoro (spaghetti), parmezan

Kolacja

Camembert z serem i ananasem, ćwiartki ziemniaków surówka szwedzka

Wtorek

Śniadanie

Pasta z białej fasoli z gruszką, chleb żytni 100% z żurawiną

Lunch

Jogurt Chia owoce leśne, granola zbożowa

Obiad

Dorsz czarny na szpinaku, krokiet ziemniaczany, kapusta zasmażana

Podwieczorek

Pyra poznańska z gzikiem

Kolacja

Burrito mexicana bez mięsa zapieczone w tortilli

Środa

Śniadanie

Carpacio z buraka, ser typu greckiego, liście szpinaku, balsamico, chleb pumpernikiel

Lunch

Zupa fasolowa

Obiad

Pulpety rybne w sosie pomidorowo-musztardowym, puree szpinakowe, surówka z białej kapusty

Podwieczorek

Leczo warzywne

Kolacja

Fit lasagne warzywne

Czwartek

Śniadanie

Kasza manna z musem truskawkowym

Lunch

Naleśniki wytrawne z farszem warzywnym na biało

Obiad

Miruna w sosie ziołowym, ryż, surówka z marchewki

Podwieczorek

Pasta tuńczykowa

Kolacja

Gulasz z boczniaka, placki ziemniaczane bez tłuszczu, śmietana 10 %

Piątek

Śniadanie

Śledź po meksykańsku, chleb żytni kłos

Lunch

Medalion z morszczuka w sosie z zielonego pieprzu, puree truflowe, mix sałat

Obiad

Ciasto Shrek

Podwieczorek

Krem brokułowy

Kolacja

Piecuch góralski z warzywami i dipem jogurtowo czosnkowym
Scroll to Top